Hallon pannacotta paj

Som forsta inlagg maste jag bara dela med mig av den har underbara kakan jag gjorde till varat BBQ i helgen. Bli inte avskrackt bara for att den innehaller gelatinblad hur enkelt som helst. Borde kunna ga och gora en relativ enkel glutenfri variant av den har tartan ocksa.

Ingredienser
Pajdeg
12 Digestivkex
75 gram Smalt smor
Fyllning
3st gelatinblad
3dl Vispgradde
1dl Strosocker
250 gram Hallon
200gram Philadelphia ost (jag korde light)
Farska bar till dekoration
Tillagning
8-10 bitar:
1. Kör kex och smör i matberedare. Tryck ut blandningen i botten på en pajform eller en bakform med löstagbar botten. Låt stå i kylen medan fyllningen görs.
2. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.
3. Häll grädde och socker i en tjockbottnad kastrull och sjud på svag värme tills sockret har löst sig.
4. Ta upp gelatinbladen ur vattnet, om ska nu kannas lite sladdriga. Slang vattne det ska inte anvadas. Krama ur bladen och rör ner dem i grädden tills bladen smalt. Ta bort kastrullen från värmen och låt svalna något.
5. Mixa hallonen med mixer-stav / elvisp eller i matberedare till en puré. Rör ner cream cheese och purén i grädden. Vispa till en slät kräm och häll den i pajformen.
6. Låt pajen stå i kylskåpet i minst 3 timmar eller tills den har stelnat. Servera med färska bär.
Receptet kommer fran Tasteline

1 tanke på “Hallon pannacotta paj

Lämna en kommentar